Ce este un Sterilizator cu Ultraviolete





Sterilizatoarele cu lampi UV (ultraviolete) sunt construite special pentru a elimina din apa: bacterii, virusuri, alge, protozoare, mucegaiuri etc. prin iradiere cu ultraviolete.

Apa rezultata in urma sterilizarii cu ultraviolete este sigura din punct de vedere bacteriologic fara folosirea de substante chimice.

Dezinfectia, sterilizarea apei se face in mod natural prin iradiere cu raze ultra-violete cu o lungime de unda de 254nm, fara chimicale si fara a genera reziduuri periculoase.

Sterilizatoarele UV reprezinta cea mai ieftina si mai sigura metoda de dezinfectie a apei. Cu ajutorul unui sterilizator cu lampi UV (ultraviolete) va protejati familia 24 de ore din 24.

Sterilizatoarele cu ultraviolete se aleg in functie de aplicatie, debit si doza de radiatie necesara – pentru consultanta in vederea alegerii unui sterilizator UV va rugam sa ne contactati.


Sterilizatorul cu lampa UV se poate monta vertical sau orizontal, cu intrarea pe la un capat sau pe la celalalt. Se monteaza in pozitie verticala si cu conectorul lampii in partea de sus.

ATENTIE:
- Sterilizatorul UV se monteaza NUMAI pe conducta de APA RECE, la interior, ferit de socuri mecanice, umezeala, inghet sau temperaturi mai mari de 45 °C.
- Alimentatorul/balastul electric trebuie sa fie montat deasupra sau in spatele carcasei metalice pentru a evita distrugerea acestuia din cauza condensului aparut la curgerea apei.
- Inainte de instalarea unui sterilizator cu lampa UV se recomanda decontaminarea traseelor de conducte de apa existente cu hipoclorit de sodiu.
- Se recomanda montarea unui filtru de sedimente cu finete de 5 microni inainte de sterilizatorul cu lampa UV
-Sterilizarea cu UV trebuie sa fie ultima treapta de tratare inainte de punctul de consum.
 - Este INTERZISA deconectarea repetata a sterilizatorului de la sursa de curent electric, in afara de cazul in care sunt semnalate defectiuni in functionare.  

Comentarii