Pentru cei care au PISCINE




     Timpul se incalzeste din ce in ce mai mult asa ca incepem sa ne ducem cu gandul la vara. Si, ca orice om prevazator care isi ia vara sanie si iarna car (vorba romanului 😊 ), ne gandim, printre altele, si la amenajarea piscinei. 
     Incepem printr-o verificare usoara a exteriorului acesteia. La prima vedere totul poate parea ok ,dar trecerea iernii se poate sa fi crapat un gratar, sa fi spart coltul unei platforme sau sa fi deteriorat vre-un tobogan. 


     Verificam apoi iluminatul  si restul componentelor gen sifoane, duze, traverse, regulatoare de nivel si altele 
Curatam sau inlocuim filtrul  si pompa de piscina  . 
     In cazul in care materialul filtrant s-a pietrificat datorita depunerilor de calcar sau sunt probleme cu structura propriu-zisa a filtrului este necesara  doar inlocuirea lui. In general insa, in cazul deteriorarii filtrului apar probleme si la pompa pentru piscina. Daca si pompa da semne de uzura, are depuneri mari de calcar sau se arde, se recomanda achizitionarea pachetelor gen KIT FILTRU PISCINA CU NISIP SKYPOOL D400 CU POMPA SENA 1/3 HP

    Aceste kit-uri contin atat vana laterala cat si vana top, sunt fiabile, rezistente si foarte utile atat in cazul unei piscine noi cat si ca piesa de schimb in angrenajul sistemului de filtrare dintr-o instalatie veche. Pompa Sena din componenta pachetului are un design placut si robust si este usor de intretinut. Functioneaza cu zgomot redus datorita suportului de cauciuc, partile care intra in contact cu apa sunt din inox  si are un prefiltru mare si usor de intrebuintat.
Pentru o buna functionare este necesara alegerea setului in functie de marimea piscinei dumneavoastra.
     Nu trebuie sa uitam de substantele pentru tratarea apei din piscina. Acestea se gasesc sub forma de solutii care trateaza o anumita problema  sau gen tablete.  

     Un produs interesant si foarte util este  TRATAMENT 10 FUNCTII-TABLETE  El are efect dezinfectant, algicid, floculant, stabilizant, de mentinere a pH-ului, de prevenire si indepartare a bacteriilor, clarifiant, anticalcar si efect de curatare. Tabletele se pun insa numai in skimmere. NU se pun in dozatorul de clor pastile si NU se recomanda pentru piscine echipate cu filtru cu mediu de filtrare cu diatomee sau zeolit. Spre deosebire de acest tratament exista  alte solutii  care Nu se pun in skimmer sau direct pe alte parti componente ale piscinei, asa ca este nevoie de o buna studiere a instructiunilor de folosire a acestora. Mai multe solutii gasiti aici 

Mare atentie: Pentru a evita riscurile pentru om si mediu respectati instructiunile de pe ambalaj!





Comentarii